Omotiverad?

Om du känner dig lite omotiverad vad gäller din träning så är ett tips att för "loggbok" på din träning. Detta kan du göra både på Internet eller köpa en Träningskalender, givetvis går det lika bra med en vanlig kalender. Men en träningskalender är mer utformad för träning som ni hör på namnet. 

I en träningskalender kan ni skriva in era mått när ni startar med kalender och även er vikt. Sedan kan ni allt eftersom följa upp detta och se hur det går för er. I kalendern är det utsatt varje dag så man kan fylla i aktivitet, tid, kilometer och kommentarer. I varje veckoslut kan du även göra en utvärdering av veckan. En bra träningskalender är en som ges ut av "Burde Förlag" den heter "Träningskalendern" och finns på t.ex Bokia och akademibokhandeln och finns i två storlekar. Jag föredrar dock den lite större då man får plats med mer och det gör inget att träningskalender är lite större då det oftast inte är något man bär med sig.

Men för er som föredrar att ha er träningskalender på Internet är www.traningsguiden.se ett mycket bra tips. Där har även jag en träningskalender. Den har några fler fördelar än den traditionella kalendern. Då du kan bli vän med människor och ni kan då jämföra era resultat. Om du kör efter ett gymschema kan du lägga upp detta och spara så du slipper fylla i alla övningar du har gjort varje gång vilket är smidigt. För varje övning du gör så får du TGV poäng vilket betyder "TräningsGuidesVärde". Detta baseras på hur tunga vikter du använder, tid, om du tränar styrka eller kondition och hur många set samt repetitioner du utför t.ex. Du kan sedan få ut vad ditt snitt TGV är, samt få statistik på din träning. Du kan även se till vilken genre du räknas in t.ex "motionär", "elit motionär" etc. Då du kan se din statistik hur du ligger till kan det kännas lättare att peppa sig själv och försöka göra ännu lite bättre ifrån sig nästa gång man tränar. För man vill ju inte vara sämre än förra veckan. Inte sant? Det som även är bra är att du kan gå in på vilken dag du vill i efterhand och titta och du kan även då se exakt vilket datum du ökade vikterna på en viss övning etc. På denna sida kan du även räkna ut ditt BMI. Det finns fler saker som du kan göra och som du säkert har nytta av men jag tänker inte ta upp allt här och nu:) 

Tänk dock på att bara för att man tränar behöver det inte vara så att man rasar i vikt utan man kan även gå upp i vikt då kroppen bygger muskler. Så bara för att ni inte går ner i vikt så betyder det inte att det är dålig utan det kan vara så att ni istället omvandlar fett till muskler. Och muskler väger mer än fett. Men sedan är givetvis inte allas mål med träningen att gå ner i vikt utan en del vill ju gå upp i vikt, det finns många anledningar till att man tränar. Men den som vill gå upp i vikt och har svårt för att gå upp i vikt kan dock en proteindrink hjälpa till lite på traven.

Så alla som vill effektivisera sin träning en aning eller helt enkelt bara kunna se hur det går för dig eller bara få lite motivation skaffa dig en träningskalender! Det finns så många möjligheter med en sådan.

www.traningsguiden.se är mitt alias soosiiie.

Trevlig helg!

/Susanné


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0