Armhävningar

Något jag tycker är bra om man vill få lite muskler snabbt, det är att man gör armhävningar varje kväll innan man lägger sig, orkar man så gärna på morgonen när man går upp också!

Armhävning vet dom flesta vad det är men en snabb förklaring är att man har endast handflator samt tårna mot golvet resten av kroppen ska vara i luften sedan böjer du armarna och sedan "häver" du upp dig tills armarna är raka och sedan sänker man ner kroppen mot underlaget igen.

Det finns flera olika sorters armhävningar. Den allra enklaste som man kan börja med om man inte orkar så mycket är när man står på knä (se bild).


Detta är den enklaste armhävningen. Du står helt enkelt på knä och gör armhävningarna. Gör 3 set gånger så många repetitioner som du orkar! När du klarar dessa utan att tycka att det är jobbigt så kan du gå över till vanliga armhävningar.

Dessa är tyngre att göra eftersom du istället har tårna i golvet istället för knäna. Tänk på att inte böj ryggen så att ryggen blir ett U.


Nästa armhävning jag tänker ta upp är smala armhävningar dom är ytterligare lite tyngre än vanliga armhävningar. Du står likadant men du har istället armarna in mot kroppen så armarna och armbågarna ska ligga i linje med kroppen!


Och nu kommer den allra sista som är den tyngsta av dom här fyra. Den är riktigt kämpig! Och man får träna ett tag för att orka göra den! Det är armhävning med en hand. Du kan ha den andra handen på ryggen om det känns enklare annars ha den längst sidan av kroppen (Det har jag). Men det är ju en smaksak vad som känns bäst:) Det kanske inte syns så bra på bilden när kortet är taget ifrån sidan. Men handen ska vara mer under kroppen och armbågen riktad ut ifrån kroppen. Men det syns som sagt inte på bilden! Tänk på det!


Du känner själv vilken av dom du orkar. Men gör tre set med så många repetitioner som du orkar på varje! Sedan när det blir för lätt börja med en armhävning med med högre belastning! Jag har lagt in armhävningarna i ordning den lättaste av dom först.

Så kom i håg gör lite armhävningar innan läggdags! Gärna på Morgonen också!

Lycka till! Kommentarer
Postat av: Shirin

Vad duktig du är som klarar av allihop! Och tack för motivationen :)Ska försöka mig på en armhävning nu.

Kram!

2010-01-28 @ 07:44:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0