Magövningar.

Ja nu tänkte jag ta upp lite övningar man kan använda sig av när man ska träna magen. Detta är övningar som man kan även göra hemma.

Den första vi börjar med är mage på boll. Det ni behöver då är en Pilates Boll. Detta kan man få tag på i en vanlig sportbutik. t.ex Intersport, Stadium, Team Sportia etc. Min boll är ifrån Casall och är köpt på Stadium.

Det du gör är att du sätter dig på bollen, sedan rullar du ner lite grann så att du mer lutar ryggen mot bollen. På denna variant så har du fötterna i golvet. Sedan så börjar du att göra sit ups. Dessa sit ups tar ganska bra och dessutom slipper du få ont i ryggen eller nacken som man kan få av vanliga sit ups. Om du vill öka belastningen så sätter du upp fötterna mot väggen så att du ligger så som du sitter på en stol. Sedan gör du sit ups i den ställningen. Gör tre gånger så många du orkar!

Nästa övning är den så kallade plankan. Plankan har nog garanterat dom flesta hört talas om. Men för dom som inte har hört talas om detta så står man på golvet med endast tårna och nederarmarna i golvet. Sedan så har man kroppen ganska nära golvet dock ska inte kroppen bli ett U. Sedan står du så så länge du orkar hålla ut. Gör detta också tre gånger så många gånger du orkar.

Följande övning ska du ligga på sidan. Sätt sedan ena foten i golvet och den andra foten liggande ovanpå. Sedan har du ena underarmen som stöd i golvet också sedan reser du resten av kroppen ifrån golvet. Sedan sänker du kroppen mot golvet och sedan höjer du kroppen igen gör så många du orkar i tre omgångar!

En annan bra övning med boll är att du sitter på knä framför bollen. Sätt sedan knytnävarna på bollen. Ju högre upp på bollen du sätter knytnävarna ju lättare kommer övningen bli. Ju längre ner på bollen mot dig själv du sätter knytnävarna ju tyngre blir övningen. Sedan så reser du dig upp så du står på knä och låter sedan bollen rulla framåt samtidigt som du själv följer med. Du rullar fram bollen så långt du orkar sedan rullar du tillbaka fortsätt så här så många du orkar med tre set.

Nästa övning så sitter du på golvet och sedan lyfter du på benen så att du endast har rumpan i golvet. Sedan försöker du luta ryggen bakåt och benen raka. Ju lägre ner mot golvet du går ju jobbigare blir det. Sitt så länge du orkar på det här viset.

Och så den sista övningen. Då lägger du dig på golvet och har benen rakt upp mot taket. Sedan så för du benen ner mot golvet så långt du bara orkar utan att nudda golvet. Sedan så vänder du och drar upp benen igen. Fortsätt så med så många repetitioner som du orkar men gör tre set.

Hoppas dessa magövningar fungerar bra för er!
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0